Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Μη μιλάς, δεν είναι απαραίτητο....

Πρέπει να σου πω τι μου συμβαίνει
στα γρήγορα κι αθόρυβα, θα δεις.
Κι αν έχεις κι εσύ κάτι να μου πεις,
καλύτερα, αν θες, να περιμένεις.
Δεν έχει σημασία τι μου βγαίνει,
εκείνος που πονά καταλαβαίνει.

Μη μιλάς, δεν είναι απαραίτητο....


Στο Μαξίμου, ο «αριστερός πρωθυπουργός μας» δεξιώνεται τον πρόεδρο της Αιγύπτου: ναι, εκείνης της «προοδευτικής» πραξικοπηματικής κυβέρνησης που εξαφανίζει ανθρώπους, και μαζί με τους αδελφούς μουσουλμάνους εκμηδενίζει και κάθε προοδευτικό κατάλοιπο της αραβικής άνοιξης. Τον ίδιο που στηρίζει η «κακιά» Μέρκελ για να πουλάει η Ζήμενς και να κλείνει με την Αίγυπτο τη μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία της ιστορίας της.

Στην Ειδομένη, πρώτη δουλειά που έκανε η αστυνομία πριν την «επέμβαση» ήταν να διώξει τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ. Σημαντικό λόγο στην απόφαση εκκένωσης του καταυλισμού ήταν η είδηση πως η Hewlett Packard αποφάσισε να στείλει ένα φορτίο μέσω Σλοβενίας αντί μέσω Ελλάδας.Οι «παράνομοι μετανάστες» (αλλαγή στη σημειολογία) θα φύγουν και ας χρησιμοποιηθεί «λελογισμένη βία» (διάβαζε αλύπητο ξύλο...) όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός Μουζάλας, ο οποίος κατα τα φαινόμενα προσχωρεί πλέον επίσημα στο κυρίαρχο ευρωπαϊκό πνεύμα «ελεύθερη διακίνηση αγαθών, όχι ανθρώπων».

Στην Πάρνηθα, μάλλον στα πλαίσια του πολέμου εναντίον (?) των μεγαλοκαναλαρχών, η αστυνομία προχώρησε σήμερα στο ξήλωμα και κατάσχεση του εξοπλισμού της ERTOPEN, της μόνης εξ'αριστερων κριτικής στην κυβέρνηση φωνής πανελλαδικής εμβέλειας.
Ζούμε ιστορικές στιγμές. Ο -αρουραίος που πήδηξε εγκαίρως από το βυθιζόμενο πλοίο του ΠΑΣΟΚ στο κότερο του ΣΥΡΙΖΑ- υπουργός υποδομών κος Σπίρτζης, αποφάσισε να στείλει το γάιδαρο στο σφαγείο και να δείξει πλέον στο κοινό την μεταμόρφωσή του από γουρούνι σε άνθρωπο.

Και ο κύριος εχθρός του αριστερού μας καθεστώτος, είναι πλέον όχι οι τύρρανοι, οχι το κεφάλαιο, όχι οι τράπεζες, όχι τα κανάλια της προπαγάνδας, αλλά οι φτωχοί, οι καταπιεσμένοι, οι αγωνιζόμενοι, οι ελεύθερες φωνές.

Κάτι μου θυμίζει αυτό.
Α, ναι.
Την Κροστάνδη. Τις δίκες της Μόσχας. Το σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ.
Το Πόλεμος και Ειρήνη.

Γιώργης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου