Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Σχετικά με τις τρομοεισβολές σε σπίτια αναρχικών και τις τρομοκαταδίκες σε αναρχικούς πολιτικούς κρατούμενους


Η ιστορική μνήμη των κοινωνικοπολιτικών αγώνων των καταπιεσμένων είναι καύσιμο για τις τωρινές μάχες. Αναπόσπαστο κομμάτι όμως αυτής πρέπει να αποτελούν και οι αγώνες που γίνονται στο παρόν από ανθρώπους που τώρα ρισκάρουν, τώρα διώκονται, τώρα δέχονται την εκδικητική μανία του κράτους και του κεφαλαίου.
 
Αν  κάποιοι νιώθουν  μέρος του μετώπου  για "γη και ελευθερία",  ανεξάρτητα από το αν είναι αναρχικοί, πολύ κομμουνιστές  ή λίγο κομμουνιστές, αυτόνομοι  ή ανένταχτοι,   είναι καθήκον τους  να πάρουν θέση, τώρα, για τα πογκρόμ που γίνονται ενάντια   σε αναρχικούς, να πάρουν θέση, τώρα, για τις τρομοεισβολές και τις τρομοκαταδίκες.
 

Επειδή η ιστορική μνήμη είναι πιθανό σε λίγο καιρό να καταγράψει την εκκωφαντική σιωπή=συνενοχή όσων την επιλέξουν -όπως έχει ήδη συμβεί στο παρελθόν- ας τους υπενθυμίσουμε ότι στις σελίδες της ιστορίας των ριζοσπαστικών, ταξικών, κοινωνικο-απελευθερωτικών αγώνων της ανθρωπότητας, πάντα βρίσκεται χώρος για αυτούς που έκλεισαν μάτια και αυτιά, ενώ δίπλα τους εξολοθρεύονταν ζωές ανθρώπων.

   Ν.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου