Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Μόνο καταστολής συνέχεια και η επόμενη βδομάδα;

"Από ξηρά και θάλασσα", όπως λένε και οι δημοσιογράφοι στα ραδιόφωνα, δέχεται η κυβέρνηση επίθεση. Οι αγρότες λένε ότι αύριο θα προχωρήσουν σε συμβολικό κλείσιμο των δρόμων για μία ώρα, ενώ υπάρχει αναμονή και για τις αποφάσεις των ναυτεργατών για περαιτέρω ή όχι κινητοποιήσεις.
Το δόγμα της πανταχού παρούσας καταστολής, σε περίπτωση οποιωνδήποτε κινητοποιήσεων, θα συνεχίσει να εφαρμόζεται από την κυβέρνηση. Και αυτό για έναν και μόνο λόγο: όχι ότι είναι ικανό να κάμψει τις αντιστάσεις αυτές αλλά γιατί βασίζεται στο φόβο και τη συντηρητικοποίηση του μεγαλύτερου μέρους της ελληνικής κοινωνίας.
Η κατασταλτική αυτή στρατηγική δεν αφήνει κανέναν απέξω, όσο κι να ήθελε ο ίδιος να μη συνδεθεί με άλλες κινήσεις αντίστασης που επίσης καταστέλλονται (βλέπε τη στάση των αριστερών κομματικών ηγεσιών στην υπόθεση της καταστολής των καταλήψεων). Ακόμα και το ΚΚΕ πληρώνει τώρα αυτό που πληρώνει το κάθε τσιράκι όταν πλέον το αφεντικό του το έχει χρησιμοποιήσει και μετά το πετάει σαν στημένη λεμονόκουπα γιατί πλέον δεν το χρειάζεται. Αφού πήγε ανεπιτυχώς να κάνει τη δουλειά της αστυνομίας στο Σύνταγμα, δύο Οκτώβρηδες πριν -και τέτοιου βεληνεκούς πράγματα δε γίνονται δίχως συνεννόηση- τώρα δέχεται την καταστολή της σύλληψης και του αυτόφωρου. Το ίδιου συμβαίνει και με όσες συνδικαλιστικές ηγεσίες επιμένουν να χρησιμοποιούν παράνομες μορφές διαμαρτυρίας. Κι αυτοί πλέον δε χρειάζονται σε τίποτα ή είναι και επιβλαβείς για τα σχέδια "αναδιαμόρφωσης" της κοινωνίας και της οικονομίας.
Απέναντι σ΄ αυτήν την κατάσταση, ο μόνος τρόπος που μπορεί να δώσει τη δυνατότητα να την τουμπάρει, είναι η ενδυνάμωση και εξάπλωση του ριζοσπαστισμού. Του ριζοσπαστισμού στα μυαλά και στις πράξεις των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Κάθε δήλωση νομιμοφροσύνης σε αυτό το άνομο καθεστώς -αφού δε σέβεται τίποτα και πάνω απ΄ όλα κανέναν ανθρώπινο ή ανθρωπιστικό "ιερό" νόμο- είναι μια τρύπα στο νερό, στην καλύτερη περίπτωση, ή νερό στο μύλο της αντίδρασης, στη χειρότερη. 
Η καταστολή που θα συνεχίσουν να εξαπολύουν χρειάζεται έμπρακτες απαντήσεις και ξεκάθαρα λόγια.

1 σχόλιο:

  1. αναρχοφασιστες τα ιδια γραφουν και οι ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ η καραμελα την εχουν στο στομα τους μια ζωη προβοκατοες και ρουφιανοι αυτοι εισται Ο ΣΤΑΛΗΝ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή