Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Κάτι λέγεται πως προμηνύεται θύελλα...

Κρατούμενοι στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ παραμένουν οι σύντροφοι και συντρόφισσες που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της δεύτερης εκκένωσης της βίλας Αμαλίας από τις δυνάμεις καταστολής.
Οι διωκτικοί μηχανισμοί του κράτους, αστυνομικοί και δικαστικοί, αδυνατούν να συγκροτήσουν ένα κατηγορητήριο που να στέκει έστω και στοιχειωδώς. Το ευφυές σχέδιο της ανακατάληψης της βίλας Αμαλίας δε χρειάστηκε ούτε τη σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής, που τη φύλαγαν και τη φυλάνε μέρα-νύχτα, ούτε αντίσταση κατά της αρχής ούτε τίποτα που να τους δίνει πάτημα για την άσκηση βάσιμων διώξεων.
Θεωρούν πως κρατώντας τους συντρόφους και τις συντρόφισσες μέσα και παρατείνοντας την ταλαιπωρία τους στα κρατητήρια, θα καταφέρουν κάτι. Τίποτα δε θα καταφέρουν πέρα από την εκδικητική τους μανία που οδήγησε στην εισβολή τους στην κατάληψη Πατησίων και Σκαραμαγκά και στις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργείου "προστασίας του πολίτη" για εκκένωση και των άλλων κατειλημμένων αυτοδιαχειριζόμενων χώρων μέσα στις επόμενες μέρες.
Επίσης, κρατώντας στη ΓΑΔΑ τους συλληφθέντες, θα δώσουν τη δυνατότητα σε όλους εμάς -αλλά και σε αυτούς που βρίσκονται υπό κράτηση- να βρεθούμε πολύ κοντά, να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε καλύτερα τα επόμενά μας βήματα.
Το πολιτικό σύστημα, μέσα από την υπόθεση της βίλας Αμαλίας, βιώνει την αμηχανία. Μαζί με αυτήν, ο κάθε κομματικός μηχανισμός αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα: πέρα από την κυβέρνηση που δοκιμάζει τα όρια της κατασταλτικής έντασης που εφαρμόζει, το ΚΚΕ θα πελαγοδρομεί σε δηλώσεις άλλα αντ΄ άλλα, βιώνοντας την κοινοβουλευτική του μοναξιά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθεί απεγνωσμένα να συνδυάσει μία βαβέλ απόψεων και ερμηνειών βυθισμένη στη σύγχυση, οι ΑΝΕΛ θα βιώνουν για άλλη μια φορά την ανυπαρξία τους και η ΧΑ θα βγάζει όλον τον κομπλεξισμό και τη λύσσα της για τους αναρχικούς που έχουν τόση δυναμική στους δρόμους και επιδεικνύουν τέτοια μαγκιά ανακαταλαμβάνοντας κτίρια κάτω από τη μύτη πάνοπλων διμοιριών.
Ζητούμενο βέβαια είναι τώρα το κίνημα υποστήριξης στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και αλληλεγγύης στους συλληφθέντες να αποκτήσει ευρύτερα χαρακτηριστικά και να ανοιχτεί στους κοινωνικούς τόπους. Η συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, που γίνεται αυτό το Σάββατο στις 12 μμ στα Προπύλαια, πρέπει να είναι μεγαλειώδης, όσο και ο αγώνας που δίνουν οι (ανα-)καταληψίες της βίλας Αμαλίας αλλά και οι καταληψίες των υπόλοιπων χώρων.
Ας βρωμίσουμε την πόλη λοιπόν με το μικρόβιο της ελευθερίας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου