Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Σκοταδισμός: από το Χυτήριο ως τη Ρώσικη Δούμα



φωτογραφία από τη σημερινή διαδήλωση ενάντια στην ψήφιση του νέου νόμου κατά της ομοφυλοφιλίας στη Μόσχα
 Σκοταδισμός. Αυτό αρχίζει να διαφαίνεται στον ορίζοντα της ανθρωπότητας. Φανατικοί θρησκευόμενοι και θρασύδειλοι ρατσιστές και φασίστες επιδιώκουν να οδηγήσουν τον κόσμο σε έναν μεσαίωνα πολύ χειρότερο από εκείνον που πέρασε. Με τους σταυρούς στο χέρι, οι νέοι σταυροφόροι και οι νέες ιερές εξετάσεις, συνεπικουρούμενοι από τους φασίστες σε μία ανίερη συμμαχία, απαγορεύουν θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα και οποιαδήποτε μορφή "εκδήλωσης ομοφυλοφιλίας" στη Μόσχα.
Η υποταγή της Ελλάδας στα ρωσικά συμφέροντα, την οποία ευαγγελίζονται πάρα πολλοί, με "φωτεινά παραδείγματα" τον Μίκη Θεοδωράκη και τη χρυσή αυγή, δεν είναι μία απλή οικονομική υπόθεση. Δεν πρόκειται μόνο για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, της γης και της θάλασσας στο ρωσικό κεφάλαιο, δεν πρόκειται μόνο για την εξυπηρέτηση των όποιων ορέξεων των ρώσων πλουσίων κάθε καλοκαίρι στα ακριβά νησιά του Αιγαίου (οι θαμώνες της Μυκόνου ξέρουν πολύ καλά) αλλά για ένα αντιδραστικό ορθόδοξο τόξο που μέσα από τον θρησκευτικό φανατισμό θα προκύψουν πολύ πιο ισχυρές μορφές υποταγής και εξάρτησης.
Με το σταυρό στο χέρι, οι εξουσιαστές αλλά και μεγάλα κομμάτια των κοινωνιών έχουν πάρει πλέον το δρόμο προς τη βαρβαρότητα. Αυτός ο δρόμος φαίνεται πως τείνει να είναι κοινός για τη Ρωσία και την Ελλάδα σε πολλά ζητήματα, εξαιτίας της θρησκευτικής συγγένειας αλλά και του γεωπολιτικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η Ελλάδα για το ρωσικό κράτος και κεφάλαιο. Το ερώτημα λοιπόν είναι το πώς θα τους αποτρέψουμε. Και ένα είναι σίγουρο: ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι να ισχυροποιήσουμε με κάθε τρόπο τις κοινότητες αγώνα που προασπίζονται την ανθρώπινη ελευθερία. Όλα τα άλλα είναι απλές δηλώσεις υποταγής, τις οποίες και τα μεγάλα αφεντικά -όταν έρχεται η ώρα- δεν εκτιμούν και ποτέ άλλωστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου