Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

To "δε θα περάσει ο φασισμός" στην πράξη


χθεσινή φωτογραφία από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη
 Μετά τις εκδηλώσεις και τις πορείες για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου το Σάββατο που πέρασε, χθες, έγιναν ορισμένα πολύ σοβαρά γεγονότα σχετικά με το ζήτημα της αντιφασιστικής δράσης. Τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής, απέναντι από την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλοακαρνανίας, συνοδεύτηκαν από την πορεία εκατοντάδων αντιφασιστών και τις βίαιες συγκρούσεις με τις αμέτρητες δυνάμεις καταστολής, που είχαν καταφτάσει στην πόλη. Το προηγούμενο βράδυ, σπάστηκαν τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης στην Ξάνθη και επίθεση με μολότοφ δέχτηκαν και τα γραφεία στην πόλη της Καρδίτσας.
Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στη δυναμική αντιφασιστική δράση που έχει αναπτυχθεί μετά το καλοκαίρι. Από την άλλη πλευρά, δείχνουν ξεκάθαρα τη διαρκή επιδεικτική ανοχή του κράτους -για να μη μιλήσουμε για τη γνωστή στάση ένστολων τμημάτων του- απέναντι στον εκφασισμό μέρους της κοινωνίας. 
Την ώρα που πολιτικοί και μεγαλοεπενδυτές ορέγονται στο να έχουν κοψοχρονιά γη, νερό και ανθρώπους, η "επίσημη πολιτεία" ενισχύει προληπτικά καθετί αντεπαναστατικό και αντιδραστικό, ευελπιστώντας ότι θα "καθαρίσει" με το ριζοσπαστικό κομμάτι που έχει μπολιάσει μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Όσο και αν το προσπαθούν αυτό, τα τελευταία χρόνια, το μόνο που καταφέρνουν είναι αυτό το κομμάτι να το γιγαντώνουν.

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αντιφασίστες της μοτοπορείας στην Αθήνα καθώς και στους δύο συλληφθέντες αντιφασίστες της χτεσινής διαδήλωσης στο Αγρίνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου