Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Η μάχη στους δήμους είναι σε εξέλιξη

Σε εξέλιξη είναι η μάχη των δημοτικών υπαλλήλων να προασπίσουν την εργασία τους αλλά και το δικαίωμα του κάθε δημότη να έχει πρόσβαση στις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες που υποτίθεται πως ένα κράτος, με τόσους φόρους που εισπράττει, θα έπρεπε να τις παρέχει.
Οι καταλήψεις των δημοτικών κτιρίων είναι σε εξέλιξη, με σκοπό να μην περάσουν οι πρώτες (ουσιαστικά) απολύσεις υπαλλήλων αορίστου χρόνου, ζήτημα ασφαλώς που αγγίζει όλον τον λεγόμενο δημόσιο τομέα.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό, κάποιοι δήμαρχοι αρνούνται να αποστείλουν λίστες με την κατάσταση προσωπικού του δήμου τους, ενώ κάποιοι άλλοι σπάνε την προσπάθεια των εργαζομένων να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης κάνοντας τα "καλά παιδιά" και στέλνοντας αναλυτικές λίστες. Αναδημοσιεύουμε εδώ μία καταγγελία συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων, η οποία αφορά ακριβώς μία τέτοια περίπτωση:


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                             ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 19/11/2012


ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου έσπευσε από τους πρώτους να υλοποιήσει τις αποφάσεις της τρικομματικής συγκυβέρνησης και της τρόικας που θέλουν να οδηγήσουν σε απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2012 έστειλε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα στοιχεία των υπαλλήλων του Δήμου, έχοντας παραπλανήσει και αποπροσανατολίσει σκόπιμα τους εργαζόμενους με ανακοινώσεις για δήθεν στήριξη στον αγώνα τους, συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τους και κλείσιμο του Δήμου.

Το ψέμα έχει όμως κοντά πόδια. Η κ. Δήμαρχος αποκαλύφθηκε, όπως και ο πραγματικός σκοπός που υπηρετεί. Να εμφανίζεται αρεστή στους δυνάστες, ξένους και εγχώριους, του ελληνικού λαού, βοηθώντας να σταλούν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι και υπονομεύοντας το έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δυστυχώς για την κ. Δήμαρχο, οι δημότες και οι εργαζόμενοι και άποψη και κρίση έχουν. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και δηλώνουμε ότι είναι πλέον ανεπιθύμητη σε κάθε κινητοποίηση μας.

Την καλούμε να αποφασίσει έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για να τοποθετηθεί στο θέμα της διαθεσιμότητας-απολύσεων. Την προκαλούμε να δεσμευθεί, αφού ισχυρίζεται πώς έστειλε τα στοιχεία γιατί ο Δήμος δεν έχει κανένα εργαζόμενο για διαθεσιμότητα πώς, αν υπάρξει έστω και μία απόλυση στο Δήμο Αγίου Δημητρίου να υποβάλει την παραίτηση της μαζί με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ήδη έχουν αποφασίσει δεκάδες Δήμαρχοι και Δημοτικά Συμβούλια σε όλη την Ελλάδα ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Την καλούμε επίσης να ζητήσει έκτακτη σύγκλιση θεματικού Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα συζητηθούν αναλυτικά τα μέτρα του Μνημονίου-3 και οι συνέπειες της εφαρμογής τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η κ. Δήμαρχος είναι υπόλογη τόσο για την αποστολή των στοιχείων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσο και για την προσπάθεια απαξίωσης του έργου και του ρόλου των εργαζομένων. Πρόσφατα, σε συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους στην ΜΚΟ ΑΘΗΝΑ, αποκάλεσε τους υπαλλήλους του Δήμου Αγίου Δημητρίου «βολεμένους». Η κ. Δήμαρχος πρέπει να αποφασίσει με ποιους τελικά είναι. Με την τρικομματική συγκυβέρνηση και την τρόικα που θέλουν να απολύσουν χιλιάδες εργαζόμενους και να καταστρέψουν οικονομικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση παραδίδοντας την άνευ όρων στα επιχειρηματικά συμφέροντα, ή με τους δημότες και τους εργαζόμενους που θέλουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση με δημόσιο και κοινωνικό πρόσωπο; Εμείς ξέρουμε τι θέλουμε και έχουμε ήδη αποφασίσει.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΗΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ Ή ΜΕ ΕΜΑΣ Ή ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                               ΠΡΟΕΔΡΟΣ

          Ε.Χ.                                                Μ. Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου