Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Εχθροί του λαού


η αστυνομική κτηνωδία στο έπακρον
 Με τις χθεσινές κινητοποιήσεις σε όλη τη νότια Ευρώπη, φάνηκαν ξεκάθαρα για άλλη μια φορά κάποια πράγματα. Τα κράτη έχουν εξαπολύσει αδίστακτο βίαιο πόλεμο σε όσους τολμούν να αντιστέκονται, είτε αυτοί διαδηλώνουν ειρηνικά, πόσο δε μάλλον όταν ανταπαντούν έμπρακτα.
Σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία, οι σκηνές της εφόρμησης των δυνάμεων καταστολής στους διαδηλωτές των απεργιακών κινητοποιήσεων ήταν καθολικές. Η γραμμή των ευρωπαϊκών αφεντικών είναι μία: συντρίψτε τους σαν εργάτες, συντρίψτε τους σαν μικρούς αυτοαπασχολούμενους, συντρίψτε τους κάθε όνειρο αλλαγής, συντρίψτε τους πάνω απ΄ όλα στο δρόμο...
Στην πόλη Ταραγόνα της Ισπανίας, οι δυνάμεις καταστολής έφτασαν στο σημείο να τραυματίσουν χτυπώντας στο κεφάλι έναν δεκατριάχρονο και τα κλωτσούν νεαρά κορίτσια δίπλα του.
Οι συλλήψεις και οι ξυλοδαρμοί ήταν γενικευμένοι. Τώρα, είναι η σειρά της τρομοκρατίας των αστικών δικαστηρίων.
Θέλουν να καθαρίσουν μία και καλή με την κοινωνία. Ξέρουν πως οι όροι που παίζεται σήμερα το καπιταλιστικό παιχνίδι είναι ολοκληρωτικοί. Έχουν ποντάρει τα πάντα σε αυτήν την παρτίδα. Ή θα θησαυρίσουν, λεηλατώντας γη και ανθρώπους, ή κινδυνεύουν να χάσουν το κεφάλι τους. Και έχουν αρκετούς χωροφύλακες και ανθρωποφύλακες με το μέρος τους.
Τώρα όλα είναι ξεκάθαρα. Όσοι προστατεύουν τους κυβερνώντες στα κυβερνητικά κτίρια, όσοι χτυπάνε απεργούς και νέους, όσοι εισβάλουν στα αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα, όσοι επιτίθενται στις διαδηλώσεις κατά της ανεργίας και της λιτότητας, όσοι είναι απέναντί μας, είναι εχθροί του λαού. Και όσοι συντάσσονται μαζί τους -καναλάρχες, φασίστες και αφεντικά- είναι με το μέρος τους, συνεπώς κι αυτοί εχθροί του λαού.
Ας κοιτάξουν λοιπόν οι λαοί πώς θα απαλλαχθούν από όλα αυτά τα καρκινώματα που τους κατατρώνε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου