Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Άλλη μια ήττα για τα φασιστοειδή στις νότιες γειτονιές της Αθήνας

Άλλη μια προσπάθεια να ξεμυτίσουν τα φασιστοειδή στις νότιες περιοχές της Αθήνας οδήγησε σε φιάσκο και κρύψιμο στις τρύπες τους. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, περίπου 20-25 φασιστοειδή ξεκίνησαν να μοιράζουν έντυπο υλικό στο Ελληνικό. Αμέσως έγινε γνωστό αυτό και στο σημείο άρχισαν να συγκεντώνονται δεκάδες αντιφασίστες τόσο του αναρχικού όσο και του αριστερού χώρου. Παράλληλα, ο κόσμος -και αυτό είναι το σημαντικότερο- τους αποδοκίμαζε.
Τα φασιστοειδή ξεκίνησαν να αποχωρούν εν είδει μίνι μοιράσματος-πορείας προς την κατεύθυνση της Γλυφάδας και η αντιφασιστική συγκέντρωση που δημιουργήθηκε τους πήρε κυριολεκτικά στο κατόπι ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια προπαγάνδισης από μεριάς τους. Σημαντική ήταν και η παρουσία της δημοτικής αρχής της Γλυφάδας-Ελληνικού με τον ίδιον το δήμαρχο Γκορτζίδη παρόντα, καθώς και αυτοκίνητο του δήμου με ηχητική εγκατάσταση, από την οποία φωνάζονταν συνθήματα και ακούγονταν γνωστά αγωνιστικά τραγούδια. 
Το τελικό αποτέλεσμα ήταν στο κέντρο της Γλυφάδας τα φασιστοειδή να φύγουν υπό την προστασία διμοιρίας και άλλων ειδών της αστυνομίας και η αυθόρμητη αυτή αντιφασιστική διαδήλωση να συνεχιστεί στους δρόμους της πόλης. Στο συγκεκριμένο σημείο μάλιστα, δεν έλλειψε και μικρή σύρραξη με τις δυνάμεις καταστολή, οι οποίες χρησιμοποίησαν και τη γνωστή φυσούνα για να απωθήσουν τους αντιφασίστες.
Τα σημερινά γεγονότα σε Ελληνικό και Γλυφάδα δείχνουν πως σε κάθε συνοικία, όταν υπάρχουν κοινότητες αγώνα, είναι δυνατή η άμεση αντιμετώπιση και το τσάκισμα αυτού του άθλιου φαινομένου.
Να σημειωθεί επίσης ότι μόλις χθες το βράδυ, στην Αργυρούπολη, διοργανώθηκε ανοιχτή εκδήλωση με μεγάλη επιτυχία από το Αντιφασιστικό Δίκτυο στα Νότια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου