Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Οι μετανάστες απεργοί πείνας χρειάζονται την αλληλεγγύη όλων μας

Ήδη αρκετοί από τους μετανάστες απεργούς πείνας βρίσκονται πλέον στο νοσοκομείο παρουσιάζοντας έντονα συμπτώματα εξάντλησης. Το κράτος, δια στόματος Ραγκούση, έκανε ένα πρώτο μικρό και ασήμαντο ουσιαστικά βήμα υπαναχώρησης μιλώντας για ένα εξάμηνο ανοχής.
Τι θα γίνει όμως με το μεταναστευτικό, που, απ΄ ό,τι φαίνεται, μετά το μπαράζ εξεγέρσεων στην  απέναντι ακτή της Μεσογείου θα διογκωθεί σαν ένα από τα μείζονα ζητήματα που έχουν ανακύψει; Πόσους "παράνομους" και "λαθραίους" μπορούν να κυνηγήσουν και να κλείσουν στα κέντρα κράτησης γνωρίζοντας πως το πρόβλημα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να λυθεί με τέτοιους τρόπους αφού αυτήν την κατάσταση την προκαλούν οι ίδιοι με πολέμους και με την υποστήριξη ολοκληρωτικών καθεστώτων; Το να μην μπαίνει σε καθεστώς παρανομίας κάποιος μόνο και μόνο επειδή εισήλθε στη χώρα, αποτελεί μία βάση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Αν θέλουν να τηρούν τους ίδιους τους τους νόμους, ας ξεκινήσουν από την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και όχι από την ποινικοποίηση της ανθρώπινης -και πολλές φορές- καταναγκαστικής μετακίνησης των ανθρώπων. 
Ο αξιοπρεπής αγώνας που δίνουν οι 300 μετανάστες χρειάζεται την αλληλεγγύη όλων μας, ώστε να σπάσει το απόστημα της κρατικής αναλγησίας και της διαρκούς υποτίμησης της ανθρώπινης ζωής.
Φ.Κ.  
(φωτογραφία από το σημερινό κλείσιμο κτιρίου του υπουργείου απασχόλησης στην οδό Κοραή από συντρόφους)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου